
بروزرسانی: 09 اردیبهشت 1404
هابل و اسپیتزر دو دنیای پرآب دوردست را می بینند
با این حال، این سیارات واقعاً شبیه هیچ مک، در منظومه شمسی ما نخواهند بود زیرا سیارات مورد بحث دارای جو بسیار داغ هستند. در عوض، آنها احتمالاً دارای یک اتمسفر غلیظ از بخار با آب مایع با فشار بالا در زیر خواهند بود.
اخیراً محققان با استفاده از داده های تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ فضایی اسپیتزر دو سیاره را شناسایی کرده اند که به نظر می رسد جهان های آبی هستند و اقیانوس هایی 500 برابر عمیق تر از اقیانوس های روی زمین هستند.

هر چقدر هم که غیرعادی به نظر برسد، ممکن است در آینده دنیاهای مشابه بیشتری پیدا کنیم. بنکه گفت: «از آنجایی که ابزارها و تکنیک های ما به اندازه کافی برای یافتن و مطالعه سیاراتی که از ستاره هایشان دورتر هستند حساس می شوند، ممکن است شروع به یافتن تعداد بیشتری از این جهان های آبی کنیم.
توصیه های سردبیران
منبع: https://www.di،altrends.com/،e/hubble-spitzer-water-exoplanets/
در حالی که ما تا به امروز بیش از 5000 سیاره فراخورشیدی را کشف کرده ایم، بیشتر اطلاعاتی که در مورد این سیارات داریم نسبتاً ابتدایی هستند. محققان معمولاً در مورد جرم یا شعاع یک سیاره و فاصله آن از ستاره میزبانش می دانند، اما کمی بیشتر از آن، پیش بینی اینکه این دنیاها واقعاً چگونه هستند را دشوار می کند. با این حال، ابزارها و تکنیک های جدید به محققان این امکان را می دهند تا درباره جزئیاتی مانند چگالی سیاره ها اطلاعات بیشتری ،ب کنند و به درک بهتری از این مکان ها کمک می کنند.
سیارات Kepler-138 c و Kepler-138 d برای اولین بار توسط تلسکوپ فضایی کپ، در سال 2014 شناسایی شدند، اما تا همین اوا، از داده های هابل و اسپیتزر برای نشان دادن چگالی آنها استفاده نشد. تحقیقات نشان می دهد که نیمی از حجم سیارات می تواند از آب تشکیل شده باشد و سؤالاتی در مورد سیارات با این اندازه و نوع ایجاد کند.
کارشناسان می گویند برای تصور اینکه این جهان های آبی چگونه هستند، نباید به هیچ یک از سیارات منظومه شمسی فکر کنیم، بلکه باید به برخی از قمرها فکر کنیم. کارولین پیوله، نویسنده اصلی موسسه تحقیقاتی تروتیر برای تحقیقات سیارات فراخورشیدی، می گوید: «نسخه های بزرگ تر از اروپا یا انسلادوس را تصور کنید، قمرهای غنی از آب که به دور مشتری و زحل می چرخند، اما بسیار به ستاره خود نزدیک تر شده اند. آنها به جای یک سطح یخی، پوشش های بزرگ بخار آب را در خود جای می دهند.»
یکی از محققان به نام بیورن بنکه گفت: قبلاً فکر می کردیم که سیاراتی که کمی بزرگتر از زمین هستند، توپ های بزرگی از ف، و سنگ هستند، مانند نسخه های کوچک شده زمین، و به همین دلیل است که ما آنها را ابر زمین نامیدیم. دانشگاه مونترال، در a بی،ه. با این حال، ما اکنون نشان داده ایم که این دو سیاره، Kepler-138 c و d، از نظر ماهیت کاملاً متفاوت هستند و احتمالاً بخش بزرگی از کل حجم آنها از آب تشکیل شده است. این بهترین شواهد تاکنون برای جهان های آبی است، نوعی سیاره که توسط ستاره شناسان برای مدت طول، وجود دارد.
نویسنده: تیم تحریریه روحانی نژاد