نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور عضو هیأت از بین کارمندان سازمان مذکور که دارای حداقل ده سال سابقه خدمت بوده و لااقل شش سال آن را در امور مالیاتی اشتغال داشته و در امر مالیاتی بصیر و مطلع باشند، انتخاب خواهند شد. درصورتی شرکت واخواهی منحل شده باشد باید با ارایه تصویر حکم مدیر تصفیه که بیش از دوسال از تاریخ صدور آن نگذشته باشد و واخواهی توسط ماورین مالیاتی باشد باید مهر و امضای رییس امور مالیاتی درج شده باشد. در این حالت مامور پست باید نسخه اول را به اداره امور مالیاتی ارسال نماید و نسخه دوم را به نشانی مودی الصاق نماید. مشخصات فردی و شناسنامه ای مودی، شماره اقتصادی و نوع فعالیتش هم باید در برگ تشخیص ثبت شده باشد. مشاوره مالیاتی با تخصص و دانشی که دارند، میتوانند راهنمای بسیار خوبی برای طی کردن مراحل دفاع مالیاتی باشند و شما عزیزان میتوانید با خیالی آسوده پروند خود را به آنها بسپارید. مودّیانی که از تاریخ انقضای پروندۀ آنها گذشته باشد و از طریق مراجع دیگر قابل پیگیری نمی باشد.
در تنظیم دفاعیه مالیاتی ( لایحه دفاعیه مالیاتی ) باید حدود صلاحیت مقام یا مرجعی که دفاعیه مالیاتی به آن تسلیم می شود مورد توجه قرار گیرد. مطرح کردن شکایتهای مالی و پیگیری نمودن روند آنها برای اشخاص حقوقی فقط هنگامی ممکن خواهد بود که آنها اعلام ورشکتگی نکردهاند. در صورت اعلام ورشکستگی از سوی سازمان بر اساس قوانین مجاز به ارائه و پیگیری روند اعتراضات یا دفاع مالیاتی نخواهد بود. در مجموعههایی که به فعالیت مشغول میباشند، پیگیری اعتراضات مالی بر دوش اعضای هیئت مدیره خواهد بود. چنانچه شرکتی انجام و رسیدگی به امور مالی خود را به وکیل واگذار کرده باشد کلیه اعتراضات و روند دفاع مالیاتی بر عهده او خواهد بود.
تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی:
در مرحله اول به منظور تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی مناسب بایستی اطلاعات کافی در خصوص مراحل دادرسی مالیاتی وجود داشته باشد. یا فرصتهای انجام اعتراض و ارائه لوایح دفاعیه از دست خواهد رفت که در این خصوص مودی مالیاتی متضرر خواهد گردید . بر اساس مواد 216، 238 و 251 قانون مالیاتهای مستقیم صاحبان مشاغل باید اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان تسلیم کنند. درصورتیکه مودی نسبت به اظهارنامه اعتراض داشته باشد میتواند لایحه دفاعیه مالیاتی خود را به ثبت برساند.
تنظیم لایحه مالیاتی و حضور در مراجع حل اختلاف
نمونه متن لایحه دفاعیه مالیاتی انواع متن لایحه موسسه آموزش حسابداری رهبر حساب | تکس مپ
منظور از مدیران شرکت به طور کلی، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت است. ولی این لایحه مالیاتی چیست و چه نقشی در دفاع مالیاتی خواهد داشت؟ لایحه به دفاعیاتی بصورت کتبی از طرفین دعوا گفته می شود. لایحه مالیاتی نیز به دفاعیات مکتوبی گفته می شود که مشمولان پرداخت مالیاتی به ادارات رسیدگی به اختلاف مالیات ابلاغ مینماید.
- مراجع دادرسی مالیاتی بسیاری از جلسات رسیدگی خود را به صورت غیر حضوری تشکیل میدهند و به همین جهت به متن لایحه دفاعیه مالیاتی نیاز خواهند داشت.
- آگاهی از مراحل دادرسی مالیاتی و تنظیم لوایح مالیاتی باعث جلوگیری از تبعات قانونی و بار مالی خواهد شد.
- بعد از تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی حقیقی یا حقوقی و ارسال آن، سازمان امور مالیاتی نسبت به بررسی لایحه اقدام میکند و در نهایت کارشناسان این سازمان بر مبنای محاسبات خاص خود، مبلغ مالیات پرداختی اشخاص حقیقی یا حقوقی را تعیین میکنند.
- سازمان امور مالیاتی، یک مرجع تشخیص مالیات در کشور است که بر اساس قانون اساسی و قوانین مالیاتی فعالیت می کند.
- برگ تشخیص مالیات توسط اداره مالیات صادر شده و به مؤدّی ابلاغ می شود،اگر مؤدّی نسبت به برگ تشخیص مالیاتی معترض باشد، می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ شخصاً یا به وسیلهی وکیل تام الاختیار خود به اداره امور مالیاتی مراجعه و با ارائه دلایل و اسناد و مدارک کتباً تقاضای رسیدگی مجدد نماید.
معمولاً دعاوی مالیاتی در هیئتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی و تجدیدنظر پس از رسیدگیهای لازم، ختم رسیدگی اعلام میشوند و رأی صادره قطعی و لازمالاجراست. گاهی ممکن است در جریان رسیدگی به پرونده، مقررات قانونی بهدرستی اجرا نشده باشد. در چنین مواردی، طرفین دعاوی مالیاتی اعم از مؤدی و ادارات امور مالیاتی میتوانند دربارة رأی صادره فرجامخواهی کنند که به این درخواست در شورای عالی مالیاتی رسیدگی میشود.
دسترسی به دوره