شیر پروانه‌ ای چیست چه انواعی دارد چه کاربردهایی دارد از جه قسمتهایی ساخته شده | kasrasaran

شیر پروانه‌ ای چیست چه انواعی دارد چه کاربردهایی دارد از جه قسمتهایی ساخته شده | kasrasaran

از شیر های پروانه ای مرکزی در ایستگاه های تاسیسات پمپاژ، انتقال آب، سیستم های هوادهی و… استفاده می شوند. از این شیرها در صنایع دیگری هم استفاده می شود که می توانید در ادامه با آن ها آشنا شوید. مزایای برخی از شیرهای پروانه ای، استحکام در برابر سیال های خاص است؛ اگر این شیر را در برابر یک سیال دیگر استفاده کنید، استحکام شیر کاهش می یابد و ممکن است شما ضررهای زیادی کنید. برخلاف دو نوع بالا در این مدل نشیمنگاه نسبت به محور دیسک، شافت و بدنه انحراف دارد. تماس دیسک و نشیمنگاه فقط در نقطه نهایی بستن شیر با زاویه  90 درجه به عنوان یک توقف مکانیکی رخ میدهد.

مزایای استفاده از شیر پروانه ای چیست؟

همچنین این شیرها معمولا برای فلنج های 150 # (PN10 / 16) استفاده می گردند. بدنه پوسته خارجی شیر است که اجزای اصلی شیر درون آن قرار می گیرد. جنس پوسته اکثرا از جنس آلیاژ های ضد زنگ می باشد تا مقاومت بالا و عمری طولانی داشته باشد. فولادهای ضدزنگ دوپلکس استحکام بیشتر ترکیب فریتی را با چقرمگی چشمگیر آستینیت ترکیب می کنند. نوع سوپر دوپلکس (UNS S32750 and UNS S32760) دارای مقدار کروم و مولیبدن بیشتری هستند تا مقاومت در برابر خوردگی را افزایش دهند.

شیرها برای عملكرد اتوماتیک توسط محرك ممكن است دارای شفت طولانی به اینجا هدایت شوید باشند. برای برآورد کردن محرک به منظور انجام الزامات گشتاور باید توجه ویژه ای به توصیه های تولید کنندگان داشت. شیرهای پروانه‌ای بزرگ معمولاً مجهز به محرک گیربکسی هستند، که فلکۀ دستی آن از طریق یک گیربکس به یک محور متصل است. اگر شیر در طی نصب بسته باشد، ‌نشیمن‌گاه لاستیکی در مقابل دیسک شیر از هم‌ گسیخته شده و باز کردن آن را دشوار می‌کند. یکی از شیرهای صنعتی که در صنعت نفت و پتروشیمی بسیار پرکاربرد است شیر پروانه ای معرفی می شود. ساختمان شیرپروانه ای از یک بدنه معمولی و یک صفحه ای که مدور است تشکیل شده است.

  • هنگامی که دیسک به طور موازی با مسیر جریان لوله قرار می‌­گیرد شیر به طور کامل باز می­شود.
  • باترفلای ولو با شباهت بسیار زیاد به شیر‌های توپی، یکی از پرکاربردترین شیرآلات در صنایع نفت و پتروشیمی است و سایز آن می‌تواند بین 2.5 تا 50 سانتی‌متر باشد.
  • در طول این مقاله با کاربردها، مزایا و معایب این محصول آشنا شدیم.
  • شیر پروانه‌ای را می توان برای دامنه وسیعی از کاربردها مانند تامین آب، تصفیه فاضلاب، حفاظت در مقابل آتش، صنایع نفت و شیمیایی، سیستم های انتقال سوخت و همچنین صنعت تولید برق استفاده کرد.
در مقایسه با شیر توپی، دیسک شیر پروانه ای همواره در تماس با سیالی است که از درون خط لوله عبور می کند و بنابراین باعث افت فشار می شود. در حالت بسته، دیسک  مجرای شیر را مسدود می کند و در حالت باز، دیسک اجازه عبور جریان را می دهد. یک ربع گردش لازم است تا شیر از حالت کاملا باز به حالت کاملا بسته درآید (و این حرکت را می توان به همان سرعت شیرهای توپی انجام داد).

با چرخش محرک، دیسک نیز یا به‌صورت موازی یا عمود بر جریان می‌چرخد. این دیسک برخلاف شیر توپی همواره در درون جریان است در نتیجه حتی وقتی باز باشد نیز افت فشار ایجاد می‌کند. شیرپروانه‌ای از خانواده‌ی شیرهایی به نام شیرهای ربع‌گرد است.

شیر پروانه ای فلنجی