وقتی ،ت به یافتن سیارات فراخورشیدی قابل س،ت میرسد، چالش بزرگ بعدی فقط شناسایی سیارات فراخورشیدی یا نگاه ، به مدار آنها نیست، بلکه درک بهتر شرایط ممکن است با تجزیه و تحلیل جو آنها باشد. ابزارهای جدیدی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب به ما این امکان را میدهند که به اتمسفر سیارات فراخورشیدی نگاه کنیم و ببینیم از چه چیزی تشکیل شدهاند، که میتواند دمای سطح، فشار و سیستمهای آب و هوای سیاره را تحت تأثیر قرار دهد.
اکنون، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه ج،ی اروپا (ESO’s VLT)، یک تلسکوپ زمینی واقع در شیلی، سنگین ترین ،صری را که تاکنون در یک جو سیاره فراخورشیدی وجود داشته است، کشف کرده اند. محققان با نگاهی به دو غول گاز بسیار داغ به نامهای WASP-76 b و WASP-121 b، ،صر باریم را در جو آنها شناسایی ،د.
این دو سیاره بسیار نزدیک به ستاره های مربوطه خود می چرخند و بنابراین دمای سطحی بسیار بالایی دارند که می تواند بیش از 1000 درجه سانتیگراد باشد. در یکی از سیارات، WASP-76 b، آنقدر زیاد شد که آهن به صورت باران از آسمان میافتد. اما محققان از یافتن باریم بالا در جو این سیارات شگفت زده شدند، زیرا باریم بسیار سنگین است.
بخش گیج کننده و غیرمعمول این است: چرا چنین ،صر سنگینی در لایه های بالایی جو این سیارات وجود دارد؟ نویسنده اصلی توماس آزودو سیلوا از موسسه Astrofísica e Ciências do Espaço (IA) در پرتغال، در بی،ه.
Olivier Demangeon یکی از نویسندگان این مقاله گفت: با توجه به گرانش بالای سیارات، ما انتظار داریم ،اصر سنگینی مانند باریم به سرعت در لایه های پایینی جو سقوط کنند.
محققان هنوز مطمئن نیستند که چه چیزی باعث ظاهر شدن این ،صر بسیار سنگین در اتمسفر سیارات فراخورشیدی شده است، اما این واقعیت که نه در یک، بلکه در دو اتمسفر داغ مشتری متفاوت شناسایی شده است، جالب است. برای کشف این که این باریم از کجا آمده و چگونه در اتمسفر بالا می ماند، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
این تحقیق در مجله منتشر شده است نجوم و اخترفیزیک.
توصیه های سردبیران
منبع: https://www.di،altrends.com/،e/exoplanet-atmosphere-heavy-element/