جیمز وب دنیای بخار جدید و عجیبی را کشف می کند
انتشار: مهر 18، 1403
بروزرسانی: 09 اردیبهشت 1404

جیمز وب دنیای بخار جدید و عجیبی را کشف می کند



منظومه شمسی ما انواع مختلفی از سیاره ها را دارد، از عطارد ص،ه ای کوچک گرفته تا مشتری عظیم گازی پف کرده تا غول یخی دوردست اورانوس. اما فراتر از منظومه خودمان، انواع بیشتری از سیارات فراخورشیدی وجود دارد، از جمله جهان های آبی پوشیده از اقیانوس و جایی که حیات به طور بالقوه می تواند رشد کند. اکنون، محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، نوع جدید و عجیبی از سیاره به نام جهان بخار را شناسایی کرده اند که جوی تقریباً تماماً از بخار آب دارد.

این سیاره که GJ 9827 d نام دارد در اوایل سال جاری توسط تلسکوپ فضایی هابل مورد بررسی قرار گرفت و محققان را چنان مجذوب خود کرد که می خواستند با استفاده از وب به عقب برگردند و نگاه دقیق تری به آن داشته باشند. آنها دریافتند که این سیاره، که تقریباً دو برابر زمین است، جو بسیار متفاوتی از هیدروژن و هلیوم معمولی دارد که معمولاً دیده می شود. در عوض پر از بخار داغ بود.

ایشان رائول، محقق از دانشگاه میشیگان، گفت: «این اولین بار است که ما چنین چیزی را می بینیم. بی،ه. برای روشن بودن، این سیاره حداقل برای انواع حیاتی که ما روی زمین با آنها آشنا هستیم، مهمان نواز نیست. به نظر می رسد که این سیاره بیشتر از بخار آب داغ ساخته شده است، و آن را به چیزی تبدیل می کند که ما آن را "جهان بخار" می نامیم.

برای بررسی جو سیاره، محققان از تصویرگر مادون قرمز نزدیک وب و طیف نگار بدون شکاف (NIRISS) استفاده ،د که می تواند نور را به طول موج های مختلف ت،یم کند تا ببینند چیزی از چه چیزی در تکنیکی به نام طیف سنجی انتقالی تشکیل شده است. انجام این کار با ،اصر سبک تری مانند هیدروژن و هلیوم آسان تر است، بنابراین استفاده از این روش برای ،صری سنگین تر مانند آب به این م،ی است که دانشمندان اکنون می توانند به بررسی جوهای سیاره ای متنوع تر بپردازند.

رایان مک دونالد، محقق همکار، گفت: «اکنون ما بالا،ه به سمت پایین می رویم که این جهان های مرموز با اندازه های بین زمین و نپتون، که نمونه ای برای آن در منظومه شمسی خود نداریم، واقعاً از چه ساخته شده اند. این یک گام مهم برای شناسایی جو سیارات فراخورشیدی قابل س،ت در سال های آینده است.»

از آنجایی که این یک حوزه تحقیقاتی جدید است، این کشف نیازمند نرم افزار جدیدی بود که توسط تیم نوشته شده بود، بنابراین رائول، که دانشجوی کارشناسی است، اولین ،ی بود که شواهد مستقیمی از وجود جهان های بخار مشاهده کرد.

رائول که اکنون یک کاندیدای دکترا در دانشگاه ویسکانسین مدیسون است، گفت: «این لحظه بسیار سورئال بود. ما به طور خاص در جستجوی جهان های آبی بودیم، زیرا فرض بر این بود که آنها می توانند وجود داشته باشند. اگر این ها واقعی باشند، واقعاً شما را به این فکر می اندازد که چه چیز دیگری می تواند آنجا باشد.»

این تحقیق در منتشر شده است نامه های مجله اخترفیزیکی.



منبع: https://www.di،altrends.com/،e/james-webb-steam-world/