جیمز وب برای اولین بار از یک سیاره فراخورشیدی عکس می گیرد

هینکلی گفت: «واقعاً تأثیرگذار بود که تاج‌نگارهای وب چگونه نور ستاره میزبان را سرکوب ،د.

ساشا هینکلی، رهبر مشاهدات، گفت: «این یک لحظه دگرگون‌کننده است، نه تنها برای وب، بلکه به طور کلی برای نجوم. بی،ه.

تلسکوپ فضایی جیمز وب برای اولین بار مستقیماً از یک سیاره فراخورشیدی تصویربرداری کرده است. این هیجان انگیز است زیرا بسیار نادر است که سیارات فراخورشیدی مستقیماً تصویربرداری شوند، همانطور که معمولاً وجود آنها باید از داده های دیگر استنباط شود. وب با گرفتن تصویری از سیاره ای خارج از منظومه شمسی، نشان می دهد که چگونه می تو،م اطلاعات بیشتری نسبت به قبل در مورد جهان های دور جمع آوری کنیم.

بیش از 5000 سیاره فراخورشیدی شناخته شده وجود دارد، اما ا،ریت قریب به اتفاق آنها با استفاده از روش‌هایی مانند روش ترانزیت شناسایی شده‌اند، که در آن نور ستاره میزبان زم، که سیاره‌ای از مقابل آن می‌گذرد، یا سرعت شعاعی، که در آن ستاره‌ای است، اندکی کاهش می‌یابد. توسط گرانش یک سیاره کمی به اطراف کشیده می شود. در این روش ها وجود سیاره به دلیل تأثیری که روی یک ستاره قابل مشاهده است استنباط می شود، بنابراین خود سیاره مستقیماً مشاهده نمی شود. با این حال، در موارد نادر، یک سیاره فراخورشیدی را می توان مستقیماً مشاهده کرد، به ویژه اگر سیاره بزرگی باشد که نسبتاً نزدیک آن قرار دارد.

این تصویر سیاره فراخورشیدی HIP 65426 b را در باندهای مختلف نور مادون قرمز نشان می دهد.
این تصویر سیاره فراخورشیدی HIP 65426 b را در باندهای مختلف نور فروسرخ نشان می‌دهد، همانطور که از تلسکوپ فضایی جیمز وب دیده می‌شود: بنفش نمای ابزار NIRCam را در فاصله 3.00 میکرومتری نشان می‌دهد، آبی نمای دستگاه NIRCam را در 4.44 میکرومتر، زرد نمای ابزار MIRI را نشان می‌دهد. در 11.4 میکرومتر، و قرمز نمای ابزار MIRI را در 15.5 میکرومتر نشان می دهد. این تصاویر به دلیل روش هایی که ابزارهای مختلف Webb نور را جذب می کنند متفاوت به نظر می رسند. NASA/ESA/CSA، A Carter (UCSC)، تیم ERS 1386، و A. Pagan (STScI)

برای رصد این سیاره، محققان باید جلوی نوری که از ستاره میزبان سیاره می‌آمد را بگیرند. از آنجایی که ستاره بسیار درخشانتر از سیاره است، این نور باید مسدود شود تا بتوان سیاره را دید. این کار با ابزاری به نام تاج‌نگار انجام می‌شود که ماسکی است که نور یک منبع روشن را مسدود می‌کند.

وب یکی از این مشاهدات مستقیم از سیاره فراخورشیدی HIP 65426 b را انجام داد و توانست با استفاده از چهار فیلتر مختلف تصویری از این سیاره بگیرد. هر یک از این فیلترها با طول موج متفاوتی از نور مطابقت دارد و ویژگی های مختلف سیاره و محیط آن را به تصویر می کشد. این سیاره یک سیاره بزرگ با جرمی بین 6 تا 12 برابر مشتری است و یک سیاره جوان نسبتاً 15 تا 20 میلیون ساله است.

یکی دیگر از محققین، آرین کارتر، گفت: «به دست آوردن این تصویر مانند حفاری برای یافتن گنج فضایی بود. در ابتدا تنها چیزی که می‌توانستم ببینم نور ستاره بود، اما با پردازش دقیق تصویر توانستم آن نور را حذف کنم و سیاره را کشف کنم.»

این یافته برخی از توانایی های وب را در مورد یافتن و بررسی سیارات فراخورشیدی نشان می دهد. کارتر گفت: “من فکر می کنم هیجان انگیزترین چیز این است که ما تازه شروع کرده ایم.” «تصاویر بسیار بیشتری از سیارات فراخورشیدی در آینده وجود دارد که درک کلی ما از فیزیک، شیمی، و شکل‌گیری آن‌ها را شکل خواهد داد. ما حتی ممکن است سیارات ناشناخته قبلی را نیز کشف کنیم.”

توصیه های سردبیران







منبع: https://www.di،altrends.com/news/webb-exoplanet-direct-detection/